luni, 21 iulie 2014

#RAP: cel mai inteligent gen muzical

                Bun. Deci cred ca asta o sa fie cea mai serioasa serie din cate am de gand sa fac pentru ca e un subiect delicat pentru mine.
                 Am atat de multe lucruri de spus despre acest gen muzical incat nici nu stiu cu ce sa incep. Cred ca voi incepe cu una dintre cele mai importante probleme privitoare la rap.
                 Rapul se afla la intrepatrunderea dintre discurs, cantec, proza si poezie.
                 RAP -- acronim de la Rhythm and Poem.
                 Prin urmare, avand in vedere ca poezia este atat de apreciata si considerata foarte eleganta... Rapul, care imbina atat de multe genuri si specii literare si o complexitate de sunete... Ei bine asta ma face sa cred ca e cel mai ingenios si inteligent gen muzical. Desigur, vorbind despre un rap de calitate si nu genul de "rap" care este strecurat prin "hiturile" romanesti.
                   De asemenea, un rap bun necesita o mult mai mare implicare a creierului atunci cand este cantat decat orice alt gen muzical. Trebuie sa inveti atat de multe versuri (care.. pe bune acum.. sunt mult mai inteligente si complexe decat majoritatea celorlalte tipuri de muzica) si sa zicem ca invatatul nu e o problema... Insa ceea ce pune problema este respiratia.
                     Daca ai pierdut o singura respiratie... Esti ars. Degeaba ai invatat, degeaba te-ai chinuit sa compui.. Pentru ca sa zicem ca la o reprezentatie pe care o dau eu in familie e acceptata reluarea... Daca ii canti unui strain deja isi pierde interesul si te ia de prost.
                    "Ca dupa ce ca ti-ai ales fix porcaria asta de rap care nici macar nu e muzica si nu ai nevoie de talent pentru asta.. Nici nu esti in stare." ar zice un mare prost.
                     Pai, inteligentule, ia apuca-te tu si fa acum un cantec la fel de bun ca asta. Sa vedem daca mai ai gura mare.
                     Deci mor cu chestia asta. Il compari pe ala care s-a nascut cu talentul de a canta si nu trebuie decat sa il cizeleze.. cu ala care s-a nascut batut in cap ca tine si numai de el a depins ca sa isi dezvolte vocabular si idei si ganduri. Pe bune acum. Oamenii astia merita sa fie pusi sa scrie un cantec rap cu pistolul la cap. Poate oi fi eu cam dura dar mi se pare o dovada de o asemenea prostie si idiotenie incat... Ma rog, imi cer scuze celor care se simt... Dar sper ca macar de acum veti stima si respecta mult mai mult un rapper decat o pitipoanca care vine si ia o gramada de bani ca vine si face "me me me me me me me, me me me only me" ca e grav.
                 V-am spus ca devine interesant.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu